پیش از آنکه حساب و کتابهای یک شرکت در دفاتر مالیاتی نوشته شود، این دفتر باید توسط اداره ثبت پلمپ شده باشند تا تاریخ ثبت اسناد حسابداری شرکت دارای اعتبار قانونی شوند.
پلمپ دفاتر تجاری یکی از مهم ترین بخش مالی مالیاتی یک شرکت می باشد. حتما تا به حال عبارت پلمپ دفاتر به گوش تان خورده است و در صورتی که در قالب شرکت، موسسه یا … فعالیت می کنید حتما با پلمپ دفاتر سر و کار داشته اید. اگر قصد دارید خودتان انجام دهید این مطلب را تا پایان بخوانید، در غیر اینصورت می توانید با کمترین قیمت این کار را به ما بسپارید.
تمامی شرکت ها، سازمان ها، موسسات، تجار و… که موظف به پرداخت مالیات هستند بایستی کلیه نقل و انتقال ها و فعالیت های مالی خود را در محل مشخصی ثبت نمایند. قانون برای این منظور دفاتر پلمپ را در نظر گرفته است. افراد موظف اند دفاتر پلمپ را از سازمان امور مالیاتی تحویل بگیرند و از آن ها استفاده نمایند.
دفاتری که گفتیم به عنوان دفاتر قانونی و دفاتر تجاری هم شناخته می شوند. این دفاتر همان طور که گفتیم برای مشخص کردن فعالیت های مالی شما می باشد و تجار و شرکت ها اجبارا باید این دفاتر را پر نمایند. این دفاتر بر اساس کاربرد به صورت 50- 100 و 150 برگی ارائه می شوند.
تمامی شرکت ها باید کارکردشان را با تکمیل این دفاتر اعلام نمایند. در صورتی که این کار را انجام ندهید، شرکت علی الراس خواهد شد که هزینه های اضافی برایتان به بار می آورد. حتی در صورتی که شرکت شما فعالیتی ندارد باز هم برای مشخص کردن عملکرد مالی تان باید این دفاتر را تکمیل کنید. در این شرایط دفاتر به صورت خالی تحویل داده می شود.
دلیل این که به این دفاتر می گوییم دفاتر پلمپ، این است که تمامی صفحات ان ها در اداره مالیات و ثبت شرکت پلمپ می شود.
شما می توانید برای دریافت مشاوره در مورد چگونگی تکمیل دفاتر پلمپ با کارشناسان ما در ثبت راصد تماس بگیرید.
گاهی دیده می شود که برخی افراد میان پلمپ دفاتر اداری و پلمپ دفاتر قانونی تفاوت هایی قائل می شوند و به اشتباه این دو را به عنوان ماهیت های جداگانه ای می پندارند. اما هر دوی این عبارات به یک معناست و تفاوتی ندارد.
دفاتر قانونی که به آن دفاتر تجاری هم می گویند برای کاربردهای مخصوص مالی و مالیاتی استفاده می شوند. برای انجام امور مربوط به پلمپ دفاتر و نوشتن دفاتر قانونی حتما از کارشناسان حسابداری و مالی باید کمک بگیرید.
دفاتر قانونی به دو گروه دفاتر رسمی و دفاتر غیر رسمی تقسیم می شوند که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.
بر اساس قانون تجارت، 4 نوع دفاتر قانونی رسمی وجود دارد که عبارتند از:
دفاتر رسمی روزنامه
دفاتر رسمی کل
دفاتر رسمی دارایی
دفاتر رسمی کپیه
از جمله دفاتر قانونی، دفتر معین است که غیر رسمی می باشد. از این دفتر برای جدا کردن حساب های دفتر کل در صورت لزوم استفاده می شود.
انواع دفتر معین کدام است؟
دفتر معین مخصوص بدهکاران
دفتر معین مخصوص بستانکاران
دفتر معین برای اموال
مواقعی هست که نمی توان اطلاعات مشخص حساب ها را از دفتر کل پیدا کرد. در این موارد این حساب ها را در دفاتر معین می نویسیم.
برای پلمپ دفاتر تجاری باید به سامانه اداره ثبت شرکت ها یعنی http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید. کار شما در قسمت پلمپ دفاتر تجاری انجام می گردد. در صورتی که شخص متقاضی، شخصی حقوقی باشد که به عنوان مثال در قالب یک شرکت فعالیت می کند باید بخش مربوط به شخص حقوقی را انتخاب کنید.
اطلاعاتی که برای شخص حقوقی باید وارد نمایید شامل شناسه ملی، تابعیت، کد پستی و شماره تلفن ثابت و همراه است. پس از این تمامی اطلاعیه هایی که در قالب پیامک ارسال می شوند، به شماره همراهی که در این قسمت وارد کرده اید ارسال خواهد شد.
فیلدهای مربوط به قسمت شروع سال مالی و شروع ماه مالی را تکمیل نمایید. سال، ماه و روز مالی را باید بر اساس آن چه در اساسنامه شخصیت حقوقی مشخص شده تکمیل نمایید. سامانه به طور اتوماتیک پایان سال مالی را تعیین می کند.
در مرحله بعد باید اطلاعات آدرس مربوطه برای دریافت دفاتر پلمپ شده را وارد نمایید.
دفاتر پس از این که پلمپ می شوند به آدرسی که مشخص کرده اید ارسال می شود. بنابراین مهم است که اطلاعات کاملا صحیح و درستی را وارد نمایید. اگر می خواهید آدرس مربوط به شهری را انتخاب نمایید اما در میان گزینه ها وجود ندارد، یعنی فعلا سامانه ان شهر را پوشش نمی دهد. ( در حال حاضر این کار فقط برای تهران انجام می شود.)
پس از انجام تمامی مراحل قبلی باید اطلاعات مربوط به شخص حقوقی را بررسی نمایید. در صورتی که اطلاعات درست و بدون مشکل است باید گزینه تایید اطلاعات شخص حقوقی را بزنید. در صورتی که مشکلی وجود دارد باید به اداره ثبتی مربوطه مراجعه نمایید.
در مرحله بعد به کاربران شماره پیگیری داده می شود. سمت فردی که اظهارنامه مالیاتی را تکمیل می کند را انتخاب نمایید و هم چنین اطلاعات یک نفر از اعضای هیات مدیره را وارد کنید.
پس از آن باید اطلاعات دیگر افرادی که عضو هیات مدیره هستند را همراه با اطلاعات شخصی آنان وارد نمایید. از جمله اطلاعاتی که باید وارد نمایید می توان به نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، نام پدر و… اشاره کرد. سپس بر روی ” گام بعدی” کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
بله ضروری است، در این گام باید اطلاعاتی در مورد اعضای هیات مدیره را وارد نمایید. اعضا باید مشخص شوند، سمت هر کدام باید بیان شود، مدت تصدی به صورت محدود یا نامحدود باید معلوم شود و تاریخ شروع فعالیت را هم باید ذکر نمایید. هم چنین حدود حق امضاء را هم باید مشخص نمایید.
” دفتر مورد تقاضای شخص” هم مرحله ای است که باید تکمیل نمایید. در این مرحله نوع دفتری که می خواهید باید مشخص می گردد. به عنوان مثال شما ممکن است به دفتر کل، دفتر روزنامه و… احتیاج داشته باشید. هم چنین باید تعداد برگ های دفتر، تعداد جلدها و نیز اطلاعات وارد شده را ذخیره نمایید.
پس از انجام مراحل قبلی وارد صفحه ای می شوید که جهت تایید اطلاعات تهیه شده است. در این مراحله با زدن گزینه مربوطه، اطلاعات را تایید می کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
پس از این که اطلاعات قبلی را به درستی وارد نمودید باید بر روی گزینه پذیرش نهایی کلیک کنید. شما باید اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر را مهر و امضاء کنید و به همراه سایر مدارک مورد نیاز به اداره ثبت ارسال کنید. اداره ثبت، دفاتر پلمپ شده را برای شما به آدرسی که مشخص می کنید ارسال خواهد کرد.
پس از این که کد پیگیری دریافت نمودید بر روی گزینه پلمپ دفاتر کلیک نمایید. شماره پیگیری و نیز تاریخ تحویل مدارک به پست را در سامانه وارد نمایید و بر روی گزینه پذیرش نهایی کلیک کنید.
کارشناسان حقوقی مدارک شما را بررسی می کنند. در صورتی که مدارک شما مورد تایید کارشناس باشد می توانید برای پرداخت وجوه مربوط به پلمپ دفاتر اقدام کنید. شما باید وجوه را از طریق خود سامانه پرداخت نمایید. پیگیری پلمپ دفاتر از طریق همین سامانه امکان پذیر است.